ADVENTTIKONSERTTI

su 2.12.2018 klo 18 Karjalohjan kirkko

 

Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 2.12.2018 klo 18 soi Laurentius-kuoron ja Lohjan kaupunginorkesterin yhteiskonsertti Karjalohjan kirkossa.

Solisteina konsertissa tähtinä tuikkivat Tuuli Lindeberg, sopraano, Essi Luttinen, mezzosopraano, Martti Anttila, tenori ja Heikki Orama, basso. Lohjan kaupunginorkesteria ja Laurentius-kuoroa johtaa Sakari Ylivuori. 

Pohjoisilla leveysasteilla joulun ilosanomaa juhlitaan kaikkein pimeimpään vuodenaikaan. Tästä vastakkainasettelusta kumpuaa myös Lohjan kaupunginorkesterin ja Laurentius-kuoron adventtikonsertti Karjalohjan kauniissa kivikirkossa, joka kulkee kahden barokkimusiikin mestarin sävelin pimeydestä valoon. Johann Sebastian Bachin tummasävyinen kantaatti Aus der Tiefe rufe ich, Herr, zu dir pohjautuu katumuspsalmiin Syvyydestä minä huudan sinua Herra, kun taas Antonio Vivaldin valoisa Gloria on täynnä riemua ja iloa. Gloria lieneekin Neljän vuoden ajan ohella säveltäjänsä suosituimpia teoksia. 

Lohjan kirkkokentältä järjestetään bussikuljetus Karjalohjalle konserttiin ja paluu konsertin jälkeen. Tiedustelut orkesteri@lohja.fi  

 

Tuuli Lindeberg, sopraano 

Essi Luttinen, mezzosopraano 

Martti Anttila, tenori 

Heikki Orama, basso 

Sakari Ylivuori, kapellimestari 

Laurentius-kuoro 

Lohjan kaupunginorkesteri 

Vivaldi: Gloria in D 

Bach: Aus der Tiefen rufe ich Herr, zu dir BWV131