Pääsiäiskonsertti 25.3.2024

 

Laurentius-kuoron vuosi 2024 alkoi vauhdikkaasti uuden äärellä. Taiteellinen johtajamme Sakari Ylivuori jäi kevääksi vanhempainvapaalle. Häntä on sijaistanut Emmi Saulamaa, jonka johdolla aloitimme pääsiäiskonsertin harjoitukset. Harjoitukset vie loppuun ja konsertin johtaa liettualainen Marija Baniulytė.


Konsertissamme kuullaan espanjalaisen Tomás Luis de Victorian (1548-1611) säveltämistä Tenebrae Responsorioista osat 1-12, jotka liittyvät kiirastorstain ja pitkäperjantain raamatullisiin tapahtumiin. Näissä latinaksi laulettavissa renessanssiajan kirkollisissa a cappella teoksissa eri äänet kulkevat kuin omia aikojaan ja polkujaan sulaen kohdatessaan korvia hiveleviksi soinnuiksi. Tällainen polyfonia vaatii laulajalta niin tarkkuutta ja päättäväisyyttä oman äänensä seuraamisessa kuin herkkyyttä kuoron muille äänille, mutta se myös antaa laulajalle ja kuulijalle mitä herkimmän musiikillisen elämyksen.

Tervetuloa Tenebrae-konserttiimme maanantaina 25.3. klo 19 alkaen kuuntelemaan polyfonisen laulumme sointia Lohjan Pyhän Laurin kirkossa!

Sisäänpääsy on vapaa, mutta ostamalla ovelta 15 € maksavan ohjelman tuet kuoromme toimintaa